Sandplay-terapi

Sandplay-terapi - En nænsom og effektiv metode

Sandplay-terapien foregår helt konkret med sandkasser og symboler. Når vi i sandplay-terapien får rammerne til at gennemleve indre uro eller smerte, skabes der mulighed for reparation, bearbejdning og aktivering af en selvhelende genopbygning af personligheden. Tidligere traumatiske oplevelser hjælpes til at blive bearbejdet og der skabes frisættelse af ressourcer til indre ro og styrke, samt en positiv selvfølelse.

Sandplay er særlig velegnet i forhold til børn. Roen som barnet får i sandkassen til fordybelse og koncentration i samvær med terapeuten, skaber en tryghed så barnet kan anvende hele sit sansepotentiale og i den afgrænsede beskyttede verden, som sandkassen skaber, kan barnet gennem legen komme igennem indre smerte, sorg, frustration og konflikter. Der er ingen krav om samtale eller præstation.

Der skabes mulighed i sandkassen for, at klienten kan være med til at skabe og være skabende i sine erfaringer i stedet for offer for dem. Når vi ikke har ord for vore følelser, kan de alligevel udtrykkes i sandkassen. Forsvar bløder op og modstand formindske.

Historisk er sandplay oftest brugt som metode til børn, men har udviklet sig til at blive et redskab til alle, da det skaber healing og opbygger indre ressourcer.

Dorthe steiniche

Adresse

Yes2Life ApS, Nygade 31B  8600Silkeborg 
CVR. 36457341
&
Nødkær Alle 157, 8270  Højbjerg

“At kende sig selv

er begyndelsen til al

visdom”.

Aristoteles

Mobil: 52 50 19 50

Mail: Steiniche@outlook.dk